æрмæг | : | Tez |
фæлтæр | : | Tez/Yüksek Lisans, |
Сфæлдыстады ном | : | Değişik Yöntemlerle Üretilen Çerkez Peynirlerinin Biyojen Amin İçeriklerinin Tespiti |
Фыссæг | : | Hatice Sıçramaz, |
Рауагъды бынат | : | Sakarya |
Рауадзæг | : | Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
Рауагъды датæ | : | 2014 |
Том № | : | |
Фарсыты нымæц | : | 96 |
Номыр ISBN | : | |
Æвзаг | : | Türkçe |
Уæлвæйнæджы полкæ | : | DG.TZ.TR.000125 |
Темæ | : | |
Аннотаци | : | Geleneksel ürünlerimiz üzerine yapılan çalışmalar son yıllarda hız kazanmıştır. Geleneksel ürünlerin konu edildiği kongreler, seminerler, coğrafik işaretler üzerine yapılan çalışmalar bunun göstergesidir. Geleneksel bir peynirimiz olan Çerkez peyniri üzerine fazla çalışma bulunmamaktadır. Bu çalışmada; geleneksel yöntemlere göre endüstriyel olarak üretilmiş ve yöresel bir fırında islenmiş Çerkez peynirlerinin raf ömrü sırasındaki biyojen amin miktarları ve diğer bazı kimyasal özellikleri incelenmiş, bu analizler duyusal ve mikrobiyolojik analizlerle desteklenmiştir. |
Сгæрст ныхас | : | Çerkez Peyniri, Tütsülenmiş (İsli) Peynir, Biyojen Amin, Raf Ömrü, |
æрмæг | : | Tez |
фæлтæр | : | Tez/Yüksek Lisans, |
Сфæлдыстады ном | : | Değişik Yöntemlerle Üretilen Çerkez Peynirlerinin Biyojen Amin İçeriklerinin Tespiti |
Фыссæг | : | Hatice Sıçramaz, |
Рауагъды бынат | : | Sakarya |
Рауадзæг | : | Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
Рауагъды датæ | : | 2014 |
Том № | : | |
Фарсыты нымæц | : | 96 |
Номыр ISBN | : | |
Æвзаг | : | Türkçe |
Уæлвæйнæджы полкæ | : | DG.TZ.TR.000125 |
Темæ | : | |
Аннотаци | : | Geleneksel ürünlerimiz üzerine yapılan çalışmalar son yıllarda hız kazanmıştır. Geleneksel ürünlerin konu edildiği kongreler, seminerler, coğrafik işaretler üzerine yapılan çalışmalar bunun göstergesidir. Geleneksel bir peynirimiz olan Çerkez peyniri üzerine fazla çalışma bulunmamaktadır. Bu çalışmada; geleneksel yöntemlere göre endüstriyel olarak üretilmiş ve yöresel bir fırında islenmiş Çerkez peynirlerinin raf ömrü sırasındaki biyojen amin miktarları ve diğer bazı kimyasal özellikleri incelenmiş, bu analizler duyusal ve mikrobiyolojik analizlerle desteklenmiştir. |
Сгæрст ныхас | : | Çerkez Peyniri, Tütsülenmiş (İsli) Peynir, Biyojen Amin, Raf Ömrü, |