Материал | : | Tez |
IЫхьэ | : | Tez/Yüksek Lisans, |
Тхыгъэм и ЦIэр | : | Değişik Yöntemlerle Üretilen Çerkez Peynirlerinin Biyojen Amin İçeriklerinin Tespiti |
ТхакIуэ | : | Hatice Sıçramaz, |
Щытырадзар | : | Sakarya |
ТедзапIэ | : | Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
Щытырадза Зэман | : | 2014 |
Волумэ Номыр | : | |
НапэкIуэцI бжыгъэ | : | 96 |
ISBN Номыр | : | |
Бзэ | : | Türkçe |
ТелъхьэпIэ Номыр | : | DG.TZ.TR.000125 |
Зытеухуар | : | |
Даущ | : | Geleneksel ürünlerimiz üzerine yapılan çalışmalar son yıllarda hız kazanmıştır. Geleneksel ürünlerin konu edildiği kongreler, seminerler, coğrafik işaretler üzerine yapılan çalışmalar bunun göstergesidir. Geleneksel bir peynirimiz olan Çerkez peyniri üzerine fazla çalışma bulunmamaktadır. Bu çalışmada; geleneksel yöntemlere göre endüstriyel olarak üretilmiş ve yöresel bir fırında islenmiş Çerkez peynirlerinin raf ömrü sırasındaki biyojen amin miktarları ve diğer bazı kimyasal özellikleri incelenmiş, bu analizler duyusal ve mikrobiyolojik analizlerle desteklenmiştir. |
Псалъэ Нэхъыщхьэхэр | : | Çerkez Peyniri, Tütsülenmiş (İsli) Peynir, Biyojen Amin, Raf Ömrü, |
Материал | : | Tez |
IЫхьэ | : | Tez/Yüksek Lisans, |
Тхыгъэм и ЦIэр | : | Değişik Yöntemlerle Üretilen Çerkez Peynirlerinin Biyojen Amin İçeriklerinin Tespiti |
ТхакIуэ | : | Hatice Sıçramaz, |
Щытырадзар | : | Sakarya |
ТедзапIэ | : | Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
Щытырадза Зэман | : | 2014 |
Волумэ Номыр | : | |
НапэкIуэцI бжыгъэ | : | 96 |
ISBN Номыр | : | |
Бзэ | : | Türkçe |
ТелъхьэпIэ Номыр | : | DG.TZ.TR.000125 |
Зытеухуар | : | |
Даущ | : | Geleneksel ürünlerimiz üzerine yapılan çalışmalar son yıllarda hız kazanmıştır. Geleneksel ürünlerin konu edildiği kongreler, seminerler, coğrafik işaretler üzerine yapılan çalışmalar bunun göstergesidir. Geleneksel bir peynirimiz olan Çerkez peyniri üzerine fazla çalışma bulunmamaktadır. Bu çalışmada; geleneksel yöntemlere göre endüstriyel olarak üretilmiş ve yöresel bir fırında islenmiş Çerkez peynirlerinin raf ömrü sırasındaki biyojen amin miktarları ve diğer bazı kimyasal özellikleri incelenmiş, bu analizler duyusal ve mikrobiyolojik analizlerle desteklenmiştir. |
Псалъэ Нэхъыщхьэхэр | : | Çerkez Peyniri, Tütsülenmiş (İsli) Peynir, Biyojen Amin, Raf Ömrü, |