المواد | : | Tez |
التصنيف | : | Tez/Yüksek Lisans, |
عنوان الكتاب | : | Değişik Yöntemlerle Üretilen Çerkez Peynirlerinin Biyojen Amin İçeriklerinin Tespiti |
المؤلف | : | Hatice Sıçramaz, |
مكان الطباعة | : | Sakarya |
دار النشر | : | Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
تاريخ الإصدار | : | 2014 |
رقم المجلد | : | |
عدد الصفحات | : | 96 |
رقم المجلد | : | |
اللغة | : | Türkçe |
رقم الرف | : | DG.TZ.TR.000125 |
المحتوى | : | |
البيان | : | Geleneksel ürünlerimiz üzerine yapılan çalışmalar son yıllarda hız kazanmıştır. Geleneksel ürünlerin konu edildiği kongreler, seminerler, coğrafik işaretler üzerine yapılan çalışmalar bunun göstergesidir. Geleneksel bir peynirimiz olan Çerkez peyniri üzerine fazla çalışma bulunmamaktadır. Bu çalışmada; geleneksel yöntemlere göre endüstriyel olarak üretilmiş ve yöresel bir fırında islenmiş Çerkez peynirlerinin raf ömrü sırasındaki biyojen amin miktarları ve diğer bazı kimyasal özellikleri incelenmiş, bu analizler duyusal ve mikrobiyolojik analizlerle desteklenmiştir. |
الكلمات الرئيسية | : | Çerkez Peyniri, Tütsülenmiş (İsli) Peynir, Biyojen Amin, Raf Ömrü, |
المواد | : | Tez |
التصنيف | : | Tez/Yüksek Lisans, |
عنوان الكتاب | : | Değişik Yöntemlerle Üretilen Çerkez Peynirlerinin Biyojen Amin İçeriklerinin Tespiti |
المؤلف | : | Hatice Sıçramaz, |
مكان الطباعة | : | Sakarya |
دار النشر | : | Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
تاريخ الإصدار | : | 2014 |
رقم المجلد | : | |
عدد الصفحات | : | 96 |
رقم المجلد | : | |
اللغة | : | Türkçe |
رقم الرف | : | DG.TZ.TR.000125 |
المحتوى | : | |
البيان | : | Geleneksel ürünlerimiz üzerine yapılan çalışmalar son yıllarda hız kazanmıştır. Geleneksel ürünlerin konu edildiği kongreler, seminerler, coğrafik işaretler üzerine yapılan çalışmalar bunun göstergesidir. Geleneksel bir peynirimiz olan Çerkez peyniri üzerine fazla çalışma bulunmamaktadır. Bu çalışmada; geleneksel yöntemlere göre endüstriyel olarak üretilmiş ve yöresel bir fırında islenmiş Çerkez peynirlerinin raf ömrü sırasındaki biyojen amin miktarları ve diğer bazı kimyasal özellikleri incelenmiş, bu analizler duyusal ve mikrobiyolojik analizlerle desteklenmiştir. |
الكلمات الرئيسية | : | Çerkez Peyniri, Tütsülenmiş (İsli) Peynir, Biyojen Amin, Raf Ömrü, |