Аматериал | : | Tez |
Акатегориа | : | Tez/Yüksek Lisans, |
Ахьӡ | : | Değişik Yöntemlerle Üretilen Çerkez Peynirlerinin Biyojen Amin İçeriklerinin Tespiti |
Ашәҟәыҩҩы | : | Hatice Sıçramaz, |
Аҭыжьымҭа | : | Sakarya |
Аҭыжьҩы | : | Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
Апубликациатә аамҭа | : | 2014 |
Атом ахыҧхьаӡара | : | |
Адаҟьақәа рхыҧхьаӡара | : | 96 |
Адырратә номер | : | |
Абызшәа | : | Türkçe |
Абларҭа аномер | : | DG.TZ.TR.000125 |
Атема | : | |
Ахҩылаанҵа | : | Geleneksel ürünlerimiz üzerine yapılan çalışmalar son yıllarda hız kazanmıştır. Geleneksel ürünlerin konu edildiği kongreler, seminerler, coğrafik işaretler üzerine yapılan çalışmalar bunun göstergesidir. Geleneksel bir peynirimiz olan Çerkez peyniri üzerine fazla çalışma bulunmamaktadır. Bu çalışmada; geleneksel yöntemlere göre endüstriyel olarak üretilmiş ve yöresel bir fırında islenmiş Çerkez peynirlerinin raf ömrü sırasındaki biyojen amin miktarları ve diğer bazı kimyasal özellikleri incelenmiş, bu analizler duyusal ve mikrobiyolojik analizlerle desteklenmiştir. |
Ахадаратә ажәа | : | Çerkez Peyniri, Tütsülenmiş (İsli) Peynir, Biyojen Amin, Raf Ömrü, |
Аматериал | : | Tez |
Акатегориа | : | Tez/Yüksek Lisans, |
Ахьӡ | : | Değişik Yöntemlerle Üretilen Çerkez Peynirlerinin Biyojen Amin İçeriklerinin Tespiti |
Ашәҟәыҩҩы | : | Hatice Sıçramaz, |
Аҭыжьымҭа | : | Sakarya |
Аҭыжьҩы | : | Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
Апубликациатә аамҭа | : | 2014 |
Атом ахыҧхьаӡара | : | |
Адаҟьақәа рхыҧхьаӡара | : | 96 |
Адырратә номер | : | |
Абызшәа | : | Türkçe |
Абларҭа аномер | : | DG.TZ.TR.000125 |
Атема | : | |
Ахҩылаанҵа | : | Geleneksel ürünlerimiz üzerine yapılan çalışmalar son yıllarda hız kazanmıştır. Geleneksel ürünlerin konu edildiği kongreler, seminerler, coğrafik işaretler üzerine yapılan çalışmalar bunun göstergesidir. Geleneksel bir peynirimiz olan Çerkez peyniri üzerine fazla çalışma bulunmamaktadır. Bu çalışmada; geleneksel yöntemlere göre endüstriyel olarak üretilmiş ve yöresel bir fırında islenmiş Çerkez peynirlerinin raf ömrü sırasındaki biyojen amin miktarları ve diğer bazı kimyasal özellikleri incelenmiş, bu analizler duyusal ve mikrobiyolojik analizlerle desteklenmiştir. |
Ахадаратә ажәа | : | Çerkez Peyniri, Tütsülenmiş (İsli) Peynir, Biyojen Amin, Raf Ömrü, |