æрмæг | : | Tez |
фæлтæр | : | Tez/Yüksek Lisans, |
Сфæлдыстады ном | : | Orta Karadeniz Bölgesinde Satışa Sunulan Çerkes Peynirlerinin Bazı Kimyasal Nitelikleri |
Фыссæг | : | Didar Üçüncüuğlu, |
Рауагъды бынат | : | Samsun |
Рауадзæг | : | Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
Рауагъды датæ | : | 2009 |
Том № | : | |
Фарсыты нымæц | : | 64 |
Номыр ISBN | : | |
Æвзаг | : | Türkçe |
Уæлвæйнæджы полкæ | : | DG.TZ.TR.000072 |
Темæ | : | |
Аннотаци | : | Bu araştırmada unutulmaya yüz tutmuş geleneksel peynirlerimizden biri olan Çerkes peynirinin bazı kimyasal özellikleri incelenmiştir. Çerkes peynirlerinin taze, güneşte kurutulmuş ve tütsülenmiş formları tüketilmektedir. Çalışmamızda Sinop, Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya illerinden temin edilen ev yapımı taze peynirlerle, endüstriyel yapım taze ve tütsülenmiş Çerkes peyniri (19 adet) değerlendirmeye alınmıştır. Örneklerde asitlik, pH, kuru madde, tuz, yağ, toplam azot ve çözünür azot tayinleri yapılmıştır. |
Сгæрст ныхас | : | Çerkes Peyniri, Tütsüleme İşlemi, Yöresel Peynir Çeşitleri, Peynir, Kimyasal Kompozisyon, Taze Çerkes Peyniri, Güneşte Kurutulmuş Çerkes Peyniri, Tütsülenmiş Çerkes Peyniri, |
æрмæг | : | Tez |
фæлтæр | : | Tez/Yüksek Lisans, |
Сфæлдыстады ном | : | Orta Karadeniz Bölgesinde Satışa Sunulan Çerkes Peynirlerinin Bazı Kimyasal Nitelikleri |
Фыссæг | : | Didar Üçüncüuğlu, |
Рауагъды бынат | : | Samsun |
Рауадзæг | : | Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
Рауагъды датæ | : | 2009 |
Том № | : | |
Фарсыты нымæц | : | 64 |
Номыр ISBN | : | |
Æвзаг | : | Türkçe |
Уæлвæйнæджы полкæ | : | DG.TZ.TR.000072 |
Темæ | : | |
Аннотаци | : | Bu araştırmada unutulmaya yüz tutmuş geleneksel peynirlerimizden biri olan Çerkes peynirinin bazı kimyasal özellikleri incelenmiştir. Çerkes peynirlerinin taze, güneşte kurutulmuş ve tütsülenmiş formları tüketilmektedir. Çalışmamızda Sinop, Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya illerinden temin edilen ev yapımı taze peynirlerle, endüstriyel yapım taze ve tütsülenmiş Çerkes peyniri (19 adet) değerlendirmeye alınmıştır. Örneklerde asitlik, pH, kuru madde, tuz, yağ, toplam azot ve çözünür azot tayinleri yapılmıştır. |
Сгæрст ныхас | : | Çerkes Peyniri, Tütsüleme İşlemi, Yöresel Peynir Çeşitleri, Peynir, Kimyasal Kompozisyon, Taze Çerkes Peyniri, Güneşte Kurutulmuş Çerkes Peyniri, Tütsülenmiş Çerkes Peyniri, |