Материал | : | Tez |
IЫхьэ | : | Tez/Yüksek Lisans, |
Тхыгъэм и ЦIэр | : | Orta Karadeniz Bölgesinde Satışa Sunulan Çerkes Peynirlerinin Bazı Kimyasal Nitelikleri |
ТхакIуэ | : | Didar Üçüncüuğlu, |
Щытырадзар | : | Samsun |
ТедзапIэ | : | Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
Щытырадза Зэман | : | 2009 |
Волумэ Номыр | : | |
НапэкIуэцI бжыгъэ | : | 64 |
ISBN Номыр | : | |
Бзэ | : | Türkçe |
ТелъхьэпIэ Номыр | : | DG.TZ.TR.000072 |
Зытеухуар | : | |
Даущ | : | Bu araştırmada unutulmaya yüz tutmuş geleneksel peynirlerimizden biri olan Çerkes peynirinin bazı kimyasal özellikleri incelenmiştir. Çerkes peynirlerinin taze, güneşte kurutulmuş ve tütsülenmiş formları tüketilmektedir. Çalışmamızda Sinop, Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya illerinden temin edilen ev yapımı taze peynirlerle, endüstriyel yapım taze ve tütsülenmiş Çerkes peyniri (19 adet) değerlendirmeye alınmıştır. Örneklerde asitlik, pH, kuru madde, tuz, yağ, toplam azot ve çözünür azot tayinleri yapılmıştır. |
Псалъэ Нэхъыщхьэхэр | : | Çerkes Peyniri, Tütsüleme İşlemi, Yöresel Peynir Çeşitleri, Peynir, Kimyasal Kompozisyon, Taze Çerkes Peyniri, Güneşte Kurutulmuş Çerkes Peyniri, Tütsülenmiş Çerkes Peyniri, |
Материал | : | Tez |
IЫхьэ | : | Tez/Yüksek Lisans, |
Тхыгъэм и ЦIэр | : | Orta Karadeniz Bölgesinde Satışa Sunulan Çerkes Peynirlerinin Bazı Kimyasal Nitelikleri |
ТхакIуэ | : | Didar Üçüncüuğlu, |
Щытырадзар | : | Samsun |
ТедзапIэ | : | Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
Щытырадза Зэман | : | 2009 |
Волумэ Номыр | : | |
НапэкIуэцI бжыгъэ | : | 64 |
ISBN Номыр | : | |
Бзэ | : | Türkçe |
ТелъхьэпIэ Номыр | : | DG.TZ.TR.000072 |
Зытеухуар | : | |
Даущ | : | Bu araştırmada unutulmaya yüz tutmuş geleneksel peynirlerimizden biri olan Çerkes peynirinin bazı kimyasal özellikleri incelenmiştir. Çerkes peynirlerinin taze, güneşte kurutulmuş ve tütsülenmiş formları tüketilmektedir. Çalışmamızda Sinop, Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya illerinden temin edilen ev yapımı taze peynirlerle, endüstriyel yapım taze ve tütsülenmiş Çerkes peyniri (19 adet) değerlendirmeye alınmıştır. Örneklerde asitlik, pH, kuru madde, tuz, yağ, toplam azot ve çözünür azot tayinleri yapılmıştır. |
Псалъэ Нэхъыщхьэхэр | : | Çerkes Peyniri, Tütsüleme İşlemi, Yöresel Peynir Çeşitleri, Peynir, Kimyasal Kompozisyon, Taze Çerkes Peyniri, Güneşte Kurutulmuş Çerkes Peyniri, Tütsülenmiş Çerkes Peyniri, |