Аматериал | : | Tez |
Акатегориа | : | Tez/Yüksek Lisans, |
Ахьӡ | : | Orta Karadeniz Bölgesinde Satışa Sunulan Çerkes Peynirlerinin Bazı Kimyasal Nitelikleri |
Ашәҟәыҩҩы | : | Didar Üçüncüuğlu, |
Аҭыжьымҭа | : | Samsun |
Аҭыжьҩы | : | Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
Апубликациатә аамҭа | : | 2009 |
Атом ахыҧхьаӡара | : | |
Адаҟьақәа рхыҧхьаӡара | : | 64 |
Адырратә номер | : | |
Абызшәа | : | Türkçe |
Абларҭа аномер | : | DG.TZ.TR.000072 |
Атема | : | |
Ахҩылаанҵа | : | Bu araştırmada unutulmaya yüz tutmuş geleneksel peynirlerimizden biri olan Çerkes peynirinin bazı kimyasal özellikleri incelenmiştir. Çerkes peynirlerinin taze, güneşte kurutulmuş ve tütsülenmiş formları tüketilmektedir. Çalışmamızda Sinop, Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya illerinden temin edilen ev yapımı taze peynirlerle, endüstriyel yapım taze ve tütsülenmiş Çerkes peyniri (19 adet) değerlendirmeye alınmıştır. Örneklerde asitlik, pH, kuru madde, tuz, yağ, toplam azot ve çözünür azot tayinleri yapılmıştır. |
Ахадаратә ажәа | : | Çerkes Peyniri, Tütsüleme İşlemi, Yöresel Peynir Çeşitleri, Peynir, Kimyasal Kompozisyon, Taze Çerkes Peyniri, Güneşte Kurutulmuş Çerkes Peyniri, Tütsülenmiş Çerkes Peyniri, |
Аматериал | : | Tez |
Акатегориа | : | Tez/Yüksek Lisans, |
Ахьӡ | : | Orta Karadeniz Bölgesinde Satışa Sunulan Çerkes Peynirlerinin Bazı Kimyasal Nitelikleri |
Ашәҟәыҩҩы | : | Didar Üçüncüuğlu, |
Аҭыжьымҭа | : | Samsun |
Аҭыжьҩы | : | Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
Апубликациатә аамҭа | : | 2009 |
Атом ахыҧхьаӡара | : | |
Адаҟьақәа рхыҧхьаӡара | : | 64 |
Адырратә номер | : | |
Абызшәа | : | Türkçe |
Абларҭа аномер | : | DG.TZ.TR.000072 |
Атема | : | |
Ахҩылаанҵа | : | Bu araştırmada unutulmaya yüz tutmuş geleneksel peynirlerimizden biri olan Çerkes peynirinin bazı kimyasal özellikleri incelenmiştir. Çerkes peynirlerinin taze, güneşte kurutulmuş ve tütsülenmiş formları tüketilmektedir. Çalışmamızda Sinop, Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya illerinden temin edilen ev yapımı taze peynirlerle, endüstriyel yapım taze ve tütsülenmiş Çerkes peyniri (19 adet) değerlendirmeye alınmıştır. Örneklerde asitlik, pH, kuru madde, tuz, yağ, toplam azot ve çözünür azot tayinleri yapılmıştır. |
Ахадаратә ажәа | : | Çerkes Peyniri, Tütsüleme İşlemi, Yöresel Peynir Çeşitleri, Peynir, Kimyasal Kompozisyon, Taze Çerkes Peyniri, Güneşte Kurutulmuş Çerkes Peyniri, Tütsülenmiş Çerkes Peyniri, |