Material | : | Tez |
Category | : | Tez/Yüksek Lisans, |
Title | : | Orta Karadeniz Bölgesinde Satışa Sunulan Çerkes Peynirlerinin Bazı Kimyasal Nitelikleri |
Author | : | Didar Üçüncüuğlu, |
Place of Publishing | : | Samsun |
Publisher | : | Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
Date of Publishing | : | 2009 |
Volume No. | : | |
Number of Pages | : | 64 |
ISBN No | : | |
Language | : | Türkçe |
Shelf Number | : | DG.TZ.TR.000072 |
Subject | : | |
Remarks | : | Bu araştırmada unutulmaya yüz tutmuş geleneksel peynirlerimizden biri olan Çerkes peynirinin bazı kimyasal özellikleri incelenmiştir. Çerkes peynirlerinin taze, güneşte kurutulmuş ve tütsülenmiş formları tüketilmektedir. Çalışmamızda Sinop, Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya illerinden temin edilen ev yapımı taze peynirlerle, endüstriyel yapım taze ve tütsülenmiş Çerkes peyniri (19 adet) değerlendirmeye alınmıştır. Örneklerde asitlik, pH, kuru madde, tuz, yağ, toplam azot ve çözünür azot tayinleri yapılmıştır. |
Keywords | : | Çerkes Peyniri, Tütsüleme İşlemi, Yöresel Peynir Çeşitleri, Peynir, Kimyasal Kompozisyon, Taze Çerkes Peyniri, Güneşte Kurutulmuş Çerkes Peyniri, Tütsülenmiş Çerkes Peyniri, |
Material | : | Tez |
Category | : | Tez/Yüksek Lisans, |
Title | : | Orta Karadeniz Bölgesinde Satışa Sunulan Çerkes Peynirlerinin Bazı Kimyasal Nitelikleri |
Author | : | Didar Üçüncüuğlu, |
Place of Publishing | : | Samsun |
Publisher | : | Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
Date of Publishing | : | 2009 |
Volume No. | : | |
Number of Pages | : | 64 |
ISBN No | : | |
Language | : | Türkçe |
Shelf Number | : | DG.TZ.TR.000072 |
Subject | : | |
Remarks | : | Bu araştırmada unutulmaya yüz tutmuş geleneksel peynirlerimizden biri olan Çerkes peynirinin bazı kimyasal özellikleri incelenmiştir. Çerkes peynirlerinin taze, güneşte kurutulmuş ve tütsülenmiş formları tüketilmektedir. Çalışmamızda Sinop, Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya illerinden temin edilen ev yapımı taze peynirlerle, endüstriyel yapım taze ve tütsülenmiş Çerkes peyniri (19 adet) değerlendirmeye alınmıştır. Örneklerde asitlik, pH, kuru madde, tuz, yağ, toplam azot ve çözünür azot tayinleri yapılmıştır. |
Keywords | : | Çerkes Peyniri, Tütsüleme İşlemi, Yöresel Peynir Çeşitleri, Peynir, Kimyasal Kompozisyon, Taze Çerkes Peyniri, Güneşte Kurutulmuş Çerkes Peyniri, Tütsülenmiş Çerkes Peyniri, |