المواد | : | Kitap |
التصنيف | : | Diğer Konular, |
عنوان الكتاب | : | Çerkes Kızından Tarifler |
المؤلف | : | Sine Boran Art, |
مكان الطباعة | : | İstanbul |
دار النشر | : | İş Bankası Kültür Yayınları |
تاريخ الإصدار | : | 2020 |
رقم المجلد | : | |
عدد الصفحات | : | 296 |
رقم المجلد | : | |
اللغة | : | Türkçe |
رقم الرف | : | TR.KT.02857 |
المحتوى | : | |
البيان | : | Belki de Çerkes mutfağının ülkemizde en bilinen örneği Çerkes tavuğudur. Osmanlı mutfağında da yerini almış olan Çerkes yemekleri aslında hayli zengindir. Çorbalardan et yemeklerine, sebze yemeklerinden hamur işlerine, soslar ve ezmelerden tatlılara kadar birbirinden farklı tarifler bu uzak ama bir o kadar da tanıdık mutfağın hazineleridir. Hiçbir gıdanın ziyan edilmediği, kendine has pişirme tekniklerinin ve saklama yöntemlerinin her zaman kullanılageldiği Çerkes mutfağı Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde de yerini almıştır. Sine Boran Art da yıllar öncesinde annesiyle birlikte Çerkes mutfağından örnekler sunduğu lokantalarını kapatmak zorunda kalınca bu zengin kültürü tüm özgünlüğüyle tanıtmayı kendine görev edinmiş. Çerkes Kızından Tarifler kitabında da aile büyüklerinden, Kafkasya’daki ve Türkiye’deki dostlarından derlediği 130’a yakın tarifi bir araya getirmiş. Vedat Milor’un sunuş yazısının eşlik ettiği bu birbirinden lezzetli tarifler Kuzey Kafkasya’nın tatlarını mutfaklarınıza ve sofralarınıza taşıyacak. Afiyet olsun… |
الكلمات الرئيسية | : | Tarif, Çerkes Yemekleri, Yemek, , |
المواد | : | Kitap |
التصنيف | : | Diğer Konular, |
عنوان الكتاب | : | Çerkes Kızından Tarifler |
المؤلف | : | Sine Boran Art, |
مكان الطباعة | : | İstanbul |
دار النشر | : | İş Bankası Kültür Yayınları |
تاريخ الإصدار | : | 2020 |
رقم المجلد | : | |
عدد الصفحات | : | 296 |
رقم المجلد | : | |
اللغة | : | Türkçe |
رقم الرف | : | TR.KT.02857 |
المحتوى | : | |
البيان | : | Belki de Çerkes mutfağının ülkemizde en bilinen örneği Çerkes tavuğudur. Osmanlı mutfağında da yerini almış olan Çerkes yemekleri aslında hayli zengindir. Çorbalardan et yemeklerine, sebze yemeklerinden hamur işlerine, soslar ve ezmelerden tatlılara kadar birbirinden farklı tarifler bu uzak ama bir o kadar da tanıdık mutfağın hazineleridir. Hiçbir gıdanın ziyan edilmediği, kendine has pişirme tekniklerinin ve saklama yöntemlerinin her zaman kullanılageldiği Çerkes mutfağı Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde de yerini almıştır. Sine Boran Art da yıllar öncesinde annesiyle birlikte Çerkes mutfağından örnekler sunduğu lokantalarını kapatmak zorunda kalınca bu zengin kültürü tüm özgünlüğüyle tanıtmayı kendine görev edinmiş. Çerkes Kızından Tarifler kitabında da aile büyüklerinden, Kafkasya’daki ve Türkiye’deki dostlarından derlediği 130’a yakın tarifi bir araya getirmiş. Vedat Milor’un sunuş yazısının eşlik ettiği bu birbirinden lezzetli tarifler Kuzey Kafkasya’nın tatlarını mutfaklarınıza ve sofralarınıza taşıyacak. Afiyet olsun… |
الكلمات الرئيسية | : | Tarif, Çerkes Yemekleri, Yemek, , |